Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά (για 3-4 άτοµα) 1 ½ φλ. µέτριες γαρίδες, 1/3 φλ. ξύδι, 2 αβοκάντο, 2-3 κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα, περίπου ½ φλ., […]

Διαφήμιση

Υλικά (για 3-4 άτοµα)

1 ½ φλ. µέτριες γαρίδες,

1/3 φλ. ξύδι,

2 αβοκάντο,

2-3 κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα, περίπου ½ φλ.,

10 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση,

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκοµµένο,

1 µέτριο αγγουράκι κοµµένο µε τον αποφλοιωτή λαχανικών σε πολύ λεπτές φέτες,

2-3 κλωναράκια σέλερι ψιλοκοµµένο, περίπου 1 φλ.

Για το ντρέσινγκ:

1/4 φλ. ελαιόλαδο,

2 κουταλιές χυµό λεµονιού,

1 κουταλιά µουστάρδα Μild,

½ καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκοµµένη, (προαιρετικά),

½ κουταλάκι αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µία µικρή κατσαρόλα βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και προσθέτετε το ξύδι και τις γαρίδες. Τις βράζετε για ½ λεπτό και τις σουρώνετε.  Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε στη µέση και µετά σε φέτες. Ραντίζετε το αβοκάντο µε το χυµό ½ λεµονιού για να µη µαυρίσει. Το βάζετε σε µία µεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα κρεµµυδάκια, τα ντοµατίνια, τον άνηθο, το αγγουράκι και το σέλερι. Ανακατεύετε καλά τη σαλάτα.

Ετοιµάζετε το ντρέσινγκ: Σε ένα βαζάκι που κλείνει  ή σε ένα σέικερ  βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακινείτε πολύ καλά να οµογενοποιηθεί το µίγµα.

Περιχύνετε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ