Συνταγές
Σήμερα μαγειρεύουμε Μαντί..ένα αρμενικό φαγητό …κάτι σα ραβιόλια…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Amalia Terzi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό αλεύρι αλάτι και χλιαρό νερο να γίνει μια μαλακή ζύμη την αφήνεις να ξεκουραστεί κανένα μισαωρο
Κιμάς 3/4 περίπου ανάμικτο χοιρινό με μοσχάρι, 3 κρεμμύδια στο μουλτι και μισό ματσακι μαϊντανό τα ζυμώνει
Ανοίγουμε φύλλο το κόβουμε τετραγωνάκια περίπου 3Χ3 περίπου και γεμίζουμε όπως στη φωτογραφία τα κλείνουμε και στρώνουμε σε βουτυρωμενο καλά ταψί σα σαλλιγγαρι
Βάζουμε κομματάκια βούτυρο απο πάνω κα ψήνουμε στο φούρνο στο 180 πάνω κάτω μέχρι να ροδισει
Βραζουμε ένα ολοκληρό κοτόπουλο και μόλις ροδιζει βάζουμε το ζωμό από το κοτόπουλο μέσα στο ταψί να σκεπάσουμε τα ζυμαρικά και το ψήνουμε σε σιγανό φούρνο περίπου 160 βαθμούς για ένα μισάωρο περίπου να απορροφήσει αλλά να μείνει κι ελάχιστο ζουμακι
Σερβίρουμε με ντρέσινγκ γιαουρτιού ..γιαούρτι με λίγο σκόρδο και αλατακι αραιωμένο με λίγο νεράκι και λίγο φρέσκο βουτυρακι λιωμένο και κόκκινο πιπερακισπο πάνω όπως η φωτο
Η Συνταγή είναι από κ. Amalia Terzi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.