Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά: 4 φλιτζάνια σιμιγδάλι 400γρ γιαούρτι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι σπορέλαιο 3 αυγά 3 κουταλάκια του γλυκού Baking powder 1 φακελάκι βανίλια 4 κουταλιές της σούπας ανθόνερο 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη Λίγα αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για γαρνίρισμα Για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια νερό 3 φλιτζάνια ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο 3 […]

Διαφήμιση

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • 400γρ γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού Baking powder
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη
  • Λίγα αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 4-5 σταγόνες λεμόνι
  • Λίγη φλούδα από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να δέσει (περίπου 12-13 λεπτά).

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το υπόλοιπο γλυκό. Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπούμε τα αυγά καλά με ένα σύρμα και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το σπορέλαιο και κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.

Προσθέτουμε την βανίλια, την μαστίχα, το ανθόνερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν ενωθούν τα υλικά μαζί προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Επιλέγουμε ένα ταψί κανονικού μεγέθους (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το μείγμα μας) και το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο. Χύνουμε το μείγμα μας στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (175οC) για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει στο πάνω μέρος.

Δείτε επίσης  Ένα ξεχωριστό ραβανί για όλους! Με κακάο και μαστίχα

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και κόβουμε το σάμαλι σε μερίδες με σχήμα ρόμβου. Περιχύνουμε αμέσως το σάμαλι όπως είναι μέσα στο ταψί με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε το σάμαλι μας με τα αμύγδαλα φιλέ.

Σερβίρουμε το γλυκό μας εφόσον κρυώσει εντελώς και απορροφήσει το σιρόπι. Απολαύστε!

e-evros

Διαφήμιση