Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ:
400 γ φιλέτο μπούτι κοτόπουλο ή συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδα μαύρη
1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδα ξανθή
1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι ή αμύγδαλο φιλέ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι μπαχάρι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη
2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
αλατοπίπερο
λάδι ή βούτυρο

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
1 φλιτζάνι ρόδι,
2 καλές χούφτες ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 φλιτζάνι βρασμένο και χοντροκομμένο κάστανο (ακόμα χοντροκομμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα κλπ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε το ρύζι σε ελαφρά αλατισμένο και χλιαρό νερό για 20′

Σοτάρουμε σε πλακέ κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια να πάρει καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι να ροδίσει και αυτό.

Βράζουμε νερό στο βραστήρα (3 με 4 φλιτζάνια περίπου ανάλογα με το πόσο αεροστεγής είναι η κατσαρόλα σας)

Σουρώνουμε το ρύζι το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα να σοταριστεί κι αυτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη μας κολλήσει. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και τα μπαχαρικά.

Διαλύουμε τους κύβους στο νερό και σκεπάζουμε το ρύζι. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25′.

Μόλις κρυώσει λίγο τοποθετούμε το πιλάφι σε μια φόρμα για κέικ. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.