Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Υλικά:

Παντεσπάνι
4 αυγά μεγαλα
280 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμενο
160 γρ ζάχαρη
4κσ μέλι 2 κ γλ μπεικιν
ξύσμα από μισό λεμονι
Μια βανιλια
400 γρ μαρμελάδα φράουλα
5-6 μέτριες φράουλες ολοκληρες χωρίς το φύλλο.
1 φακελάκι σκόνη σαντιγύ χτυπημένο με 180 μλ γαλα
Ταψί του φούρνου, μια λαδόκολλα

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να γίνει αφρός. Στην συνέχεια, βάζουμε το μέλι, το ξύσμα, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το αλεύρι, το μπεικιν, την βανίλια και χτυπάμε να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Βάζουμε την λαδόκολλα στο ταψί, αλείφουμε ελαφριά με αραβοσιτελαιο, αδειάζουμε το μείγμα, απλωνουμε και ψήνουμε σε πραθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Καλό είναι να  κάνουμε δοκιμές με οδοντογλυφιδα γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός.

Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και κόβουμε περιμετρικά 1 δάχτυλο. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Απλωνουμε την μαρμελάδα, βάζουμε τις ολόκληρες φράουλες στην άκρη και τυλίγουμε το ρόλο.

Το ρολό το βάζουμε σε δίσκο. Στην συνέχεια, τρίβουμε στο μουλτι τα κομματάκια που κόψαμε γύρω από το παντεσπάνι να γίνουν ψίχουλα. Αλείφουμε όλο το παντεσπάνι με την μίση σαντιγύ, βάζουμε τα ψίχουλα έως την μέση του ρόλου περιμετρικά και τέλος βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε κόρνε και κάνουμε σχέδια από πάνω.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΓευστική και οικονομική Σοκολατόπιτα !
Επόμενο άρθροΑπίθανα Ρολά μελιτζάνας με παρμεζάνα, μοτσαρέλα και ανθότυρο στο φούρνο