Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός – “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.” ΥΛΙΚΑ: Παντεσπάνι: 4 αυγά 100γρ ζάχαρη 100γρ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός – “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”

ΥΛΙΚΑ:
Παντεσπάνι:

4 αυγά
100γρ ζάχαρη
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές τής σούπας κακάο
100 ml γάλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

Σαντιγί:
500ml κρέμα γάλακτος πλήρες παγωμένη
2 -3 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες
Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Σιρόπι φράουλα για ντεκόρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παντεσπάνι:

Χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια.Χτυπάμε τα ασπράδια μία σφιχτή μαρέγκα και σε άλλο σκεύος τούς κρόκους με το κακάο,την ζάχαρη,το αλεύρι ,το γάλα ,τη βανίλια και το μπεικιν.

Τέλος αδειάζουμε το σοκολατένια μείγμα μέσα στη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.

Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολητικο χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για δώδεκα λεπτά.Τώρα μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι χτυπάμε τη σαντιγί.Σε μίξερ κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη και βανίλια μέχρι να γίνει μία υπέροχη σαντιγί.

Αφού λοιπόν το παντεσπάνι είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως,στρώνουμε την σαντιγί ,πασπαλίζουμε με κουβερτούρα και ραντίζουμε με σιρόπι.

Τέλος ρολαρουμε με το κλείσιμο προς τα κάτω και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζουμε με ότι θέλουμε.(Συμβουλή!!!Πρίν στρωσετε τα υλικά στο ρολό σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς κρύο το παντεσπάνι και ξεκολληστε το προσεκτικά και σιγά !!!)

Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός – “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”

Διαφήμιση