Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:
500-550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. Γάλα χλιαρό
Μισό φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακ. Μαγιά ξηρή

Για την γεμιση:
1 φλ. Ζάχαρη
2-3 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για το γλασο:
2 φλ. Ζάχαρη άχνη
6 κ.σ. καυτό νερό
1 βανίλια

Δες και αυτό!
Το πιο καλοκαιρινό λαδερό: Μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντί στο φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι… ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή και εύπλαστη ζύμη… Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα…
Ανακατεύουμε την ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο, απλώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε σε όλη τη επιφάνεια την ζάχαρη με την κανέλα… το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε προσεχτικά με ένα μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 2-3 εκ. … βουτυρωνουμε ένα ταψί και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα αφήνοντας λίγο κενό… τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να φουσκώσουν… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 30 λεπτά….

Δες και αυτό!
Μοσχάρι με τυριά και πιπεριές Φλωρίνης

Ετοιμάζουμε το γλασο ανακατεύοντας όλα τα υλικά και μόλις βγουν από τον φούρνο τα ρολακια τα περιχύνουμε.

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση