ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
Connect with us

Γλυκα

ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συνταγή από oinomagirion.blogspot.gr

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
½ κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
½ κτγ μαστίχα τριμμένη (δεν αναφέρεται στη συνταγή) προαιρετικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ½ κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το γιαούρτι) σ’ ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι  και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι  20×25 και τη βουτυρώνουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30΄.

Εν τω μεταξύ, δεν αράζουμε, αλλά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού. 

Διαφήμιση

Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει, να τραβήξει, να τραβήξει….

Διαφήμιση
Μόλις κρίνουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να περιμένουμε, κόβουμε και σερβίρουμε!!!
Μπες στο oinomagirion.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!