Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 5 κιλά ελιές (Αµφίσσης) χοντρό αλάτι θρούµπι ρίγανη Εκτέλεση 1. Σε απλωτό καλάθι (κοφίνι) ή σε μεγάλο σουρωτήρι τοποθετούμε […]

Διαφήμιση

Υλικά

  • 5 κιλά ελιές (Αµφίσσης)
  • χοντρό αλάτι
  • θρούµπι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

1. Σε απλωτό καλάθι (κοφίνι) ή σε μεγάλο σουρωτήρι τοποθετούμε λίγες λίγες και σε στρώσεις τις μαύρες ελιές, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με χοντρό αλάτι, θρούμπι και ρίγανη.

2. Βάζουμε κάτω από το καλάθι ή το σουρωτήρι μία λεκάνη για να στάζουν τα υγρά και τοποθετούμε το καλάθι σε δροσερό μέρος. Δύο φορές την ημέρα κουνάμε τις ελιές, ώστε να έρχονται οι πάνω, κάτω. Σε 10 μέρες θα έχουν ζαρώσει.

3. Χαράζουμε μία ελιά και, αν δούμε ότι έχει σκουρύνει η σάρκα της, καταλαβαίνουμε ότι είναι όλες έτοιμες. Τότε τις απλώνουμε σε ένα τσουβάλι ή σε πανί και τις αφήνουμε μία μέρα, να στεγνώσουν καλά.

4. Αν θέλουμε, τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά προκειμένου να στεγνώσουν τελείως. Ύστερα τις αποθηκεύουμε σε σακουλάκια και τις βάζουμε στην κατάψυξη ή σε γυάλες.

ΠΗΓΗ