Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Για να λιώσετε εύκολα και γρήγορα την κουβερτούρα σας, σπάστε τη σε κομματάκια με το χέρι και τοποθετήστε τη σε ένα γυάλινο μπολ. Λιώστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W) για να μην σας καεί. Το κόψιμο σε μικρά κομμάτια βοηθάει στο εύκολο λιώσιμο, ενώ ο φούρνος μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση είναι ιδανικός για γρήγορο λιώσιμο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε λιγότερα μαγειρικά σκεύη.

Δες και αυτό!
Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

Θα χρειαστείτε μόνο 2 λεπτά για να λιώσετε την κλασική κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων και 1½ λεπτό για όλες τις υπόλοιπες γεύσεις (γάλακτος, λευκή και πραλίνα). Το ιδανικό όμως φυσικά είναι να τη βάζετε διαδοχικά για 30 δευτερόλεπτα και να ανακατεύετε κάθε φορά ενδιάμεσα (3-4 φορές αρκούν). – Όταν λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κόψτε την προηγουμένως σε μικρά κομματάκια.

Τοποθετήστε την στο μπεν μαρί και αφήστε τη σε μεσαία φωτιά χωρίς να ανακατέψετε. Προσέξτε μην σας πέσει νερό καθότι αλλάζει εντελώς την υφή της κουβερτούρας. Ανακατέψτε μόλις περάσουν 5 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο η κουβερτούρα λιώνει πιο εύκολα και γρήγορα και αποκτά λεία & βελούδινη υφή.

Δες και αυτό!
Το γιαούρτι στη διατροφή μας

Πηγή: www.glikessintages.gr/

Διαφήμιση