Πώς μπορείτε να φτιάξετε νηστίσιμα και λαχταριστά ροξάκια
Connect with us

Γλυκα

Πώς μπορείτε να φτιάξετε νηστίσιμα και λαχταριστά ροξάκια

ΥΛΙΚΑ αλευρι – 500 γρ. περιπου, (μπορει και λιγοτερο) για ολες τις χρησεις χυμό πορτοκάλι – 1/2 νεροποτηρο φυσικο καλαμποκελαιο – 1/2 νεροποτηρο Ξυσμα απο πορτοκαλι – απο 1 πορτοκαλι μαγια – 1 φακ.ξερη μπεικιν παουντερ – 1/2 φακ. βανιλια – 1 κακαο – 2 κ.σουπας κανελα – 1 κ.γλυκου γεματο σκονη γαρυφαλο – 1/2 κ.γλυκου αλατι – 1 πρεζα καρυδια – 60 γρ. τριμμενο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ζαχαρη – 1/2 κιλο νερο – 2 νεροποτηρα βανιλια – 1 κανελα – 1 ξυλακι χυμό λεμόνι – απο μισο λεμονι […]

ΥΛΙΚΑ

  • αλευρι – 500 γρ. περιπου, (μπορει και λιγοτερο) για ολες τις χρησεις
  • χυμό πορτοκάλι – 1/2 νεροποτηρο φυσικο
  • καλαμποκελαιο – 1/2 νεροποτηρο
  • Ξυσμα απο πορτοκαλι – απο 1 πορτοκαλι
  • μαγια – 1 φακ.ξερη
  • μπεικιν παουντερ – 1/2 φακ.
  • βανιλια – 1
  • κακαο – 2 κ.σουπας
  • κανελα – 1 κ.γλυκου γεματο σκονη
  • γαρυφαλο – 1/2 κ.γλυκου
  • αλατι – 1 πρεζα
  • καρυδια – 60 γρ. τριμμενο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • ζαχαρη – 1/2 κιλο
  • νερο – 2 νεροποτηρα
  • βανιλια – 1
  • κανελα – 1 ξυλακι
  • χυμό λεμόνι – απο μισο λεμονι και την λεμονοκουπα
  • γλυκοζη – 3 κ.σουπας

Εκτέλεση

  1. Σε λεκανη βαζουμε το σπορελαιο,τον χυμο πορτοκαλιου,την μαγια το ξυσμα πορτοκαλιου
  2.  και ανακατευουμε με το συρμα.
    Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι οπου εχουμε ανακατεψει(μεσα στο αλευρι) το μπεικιν,την βανιλια,το αλατι
  3.  και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.

Διάβασε την συνέχεια της Συνταγής στο  syntagestisgogos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!