Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”.

Διαφήμιση

Κάποτε άναβαν εφημερίδες και την έκαιγαν.

Το χειμώνα στο τζάκι με μακριά πηρουνα την καίμε στην φωτιά.

Όμως το πιο εύκολο είναι το παρακάτω…

Βάζουμε την ρεγγα στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ 5,10 λεπτά ή ώσπου να σκάσει .

Βγάζουμε πανεύκολα την πέτσα, μετά με προσοχή τα φιλέτα, θα δούμε ότι τα περισσότερα κόκαλα μένουν στο κεντρικό κόκαλο.

Αφαιρούμε εύκολα τα λιγα κόκαλα που έχουν απομείνει .

Ρίχνουμε λάδι και λεμόνι κατά βούληση και είναι πολύ πιο νόστιμη από την έτοιμη.

*Παραλλαγή @Βασιλική Κολλιοπούλου
Με το πιρούνι την καρφώνουμε στην ραχοκοκαλιά, βάζουμε σε λίγο βαμβάκι καθαρό οινόπνευμα, το ανάβουμε και την ψήνουμε.

Όταν σκάσει καλά το δέρμα το αφαιρούμε την ξεκοκαλίζουμε την κόβουμε κομματάκια την βάζουμε σε μπολ με λάδι και στο ψυγείο και όποτε θέλουμε την τρώμε.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki“Τέμενη αγαπημένη.”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό ραβανί.. γίνεται όνειρο
Επόμενο άρθροΑπίθανες μπαλίτσες γάλακτος, έτοιμες σε 15 λεπτά.