Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Μία απίθανη τούρτα, κάπως διαφορετική από τις συνηθισμένες. […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μία απίθανη τούρτα, κάπως διαφορετική από τις συνηθισμένες. Σίγουρα θα την λατρέψεις! Κομμάτι και απόλαυση..

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι

260γρ.αλευρι για ο.χ
420γρ.ζαχαρη
85γρ.κακαο
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι αλάτι κοφτο
2 μεγάλα αυγά
180ml. Γάλα
240ml σπορελαιο
130ml ποτό baileys
130γρ.κομματακια σοκολατας
200ml νερό

Εκτέλεση
Όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ

Αλεύρι, ζάχαρη,κακάο,σόδα,αλάτι κ τα κομμάτια σοκολάτας.

Προσθέτουμε τα αυγά, γάλα χλιαρό, λάδι, baileys ανακατεύουμε σιγά σιγά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό χλιαρό και ανακατεύουμε πάλι.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 150 βαθμούς.

1 ζαχαρουχο
130γρ. Σοκολάτα
120.γρ. baileys

Ζεσταίνουμε στην φωτιά Ζαχαρούχο και σοκολάτα και προσθέτουμε το ποτό.

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι κάνουμε τρύπες παντού με 1 κουταλα,το κάτω μέρος, και περιχύνουμε στο παντεσπανι.

Για την κρέμα
480γρ. Σαντιγί παγωμένη
100γρ.άχνη
30γρ. Κακάο
30ml baileys
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Χτυπάμε σαντιγί, άχνη,κακάο, βανίλια και τέλος το ποτο!!!στρώνουμε και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες!

Βάζουμε σταγόνες σοκολάτας.

Η Συνταγή είναι από κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.