Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
για ένα κιλό κεράσι καθαρισμένο:

Ένα κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσια
Μισό κιλό φρουκτόζη
Ένα λεμόνι ολόκληρο φέτες
Μοσχοκάρφια και κανέλα ξυλάκι
Μισό ποτήρι νερό περίπου 220ml ( μεγάλο ποτήρι είχα)

Εκτέλεση
Έπλυνα καλά και έβγαλα τα κουκούτσια από τα κεράσια τα έβαλα σε κατσαρόλα με το λεμόνι τη φρουκτόζη τα μοσχοκάρφια ( γαρύφαλλο ολόκληρο) τα ξυλάκια κανέλας και το νερό.

Διαφήμιση

Άφησα ένα βράδυ στο ψυγείο την επόμενη τα έβρασα σε μέτρια και αφαίρεσα τον αφρό.

Μόλις έδεσε (άρχισε να κάνει”ρυτίδες και φουσκάλες) τα έβαλα σε βάζα με καινούργια καπάκια που είχα αποστειρώσει δέκα λεπτά όλα μαζί στον φούρνο.

Τα έκλεισα καλά τα γύρισα ανάποδα να…τους πάρω τον αέρα και θα τα φυλάξω σε ντουλάπια. Δοκίμασα σε πιατάκι όπως βλέπετε να δω αν έδεσε το σιρόπι.

Στο βάζο της νουτέλας που βλέπετε έβαλα ότι σιρόπι έμεινε για γαρνίρισμα σε παγωτό πανκέικς κλπ.

Το μυστικό για να μείνει τραγανό το κεράσι είναι οι φέτες λεμονιού.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤραβηχτές πίτες Μάνης – Υπέροχες και αφράτες
Επόμενο άρθροΠοια τρόφιμα να αποφεύγουμε για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στον Καρκίνο. Από τον Dr Νίκο Κατσαρό (Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ)