Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Kyriaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Θα το λατρέψετε! Είναι πολύ δροσερό και ελαφρύ που θα το φτιάχνεις με κάθε αφορμή!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε με το σιροπι το οποιο βραζουμε για 5′ κ αφηνουμε να κρυωσει (το ριχνουμε στο ζεστο γλυκο)
6 κουπες ζαχαρη
6 κουπες νερο
Φλουδα απο λεμονι
Ενα κομματακι μικρο βουτυρο

Για ταψι 30×40
2 κεσεδακια γιαουρτι αγελαδος(200γρ το καθενα κ κραταμε το κυπελλακι για μεζουρα)
6 αυγα
2 κεσεδακια ζαχαρη
2 κεσεδακια αλευρι (που φουσκωνει μονο του ή απλο +μπεικιν)
2 κεσεδακια σιμιγδαλι(οτι εχετε)
2 βανιλλιες
Ξυσμα απο λεμονι ή πορτοκαλι
Μισο κεσεδακι ινδοκαρυδο
“Βουτυρο / λαδι ΚΑΘΟΛΟΥ στο μειγμα ”

Βουτυρωνουμε το ταψι κ ριχνουμε το μειγμα το οποιο χτυπησαμε με το μιξερακι(πρωτα τα αυγα με τη ζαχαρη κ στη συνεχεια το γιαουρτι συν τα υπολοιπα υλικα)

Ψηνουμε στις αντιστασεις στους 180 για 40′(οχι παραπανω)

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Kyriaki“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.