Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Όλοι το έχουμε πάθει! Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να υπολογίσετε το χρόνο μαγειρέματος σε βραστά αυγά. Πόσες φορές έχουμε σπάσει το αυγό και ανακαλύπτουμε ότι ο κρόκος είναι στερεός και όχι ρευστός όπως θα θέλαμε!

Μην φοβάστε, έχουμε τον απόλυτο οδηγό για τον τέλειο και σωστό βρασμό των αυγών σας!

Η Τεχνική

Βήμα 1: Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια ίντσα νερού πάνω από τα αυγά. Επίσης μην βάζετε πάρα πολλά αυγά μέσα στο δοχείο. (Συμβουλή: Προσθέστε ξίδι στο νερό, ώστε τα κελύφη των αυγών να είναι πιο εύκολο να ξεφλουδίσουν μετά το βράσιμο.)

Δες και αυτό!
Εύκολες φλωρεντίνες

Βήμα 2: Τοποθετήστε την κατσαρόλα (ή το μπρίκι) στο μάτι της κουζίνας σε υψηλή θερμοκρασία.

Βήμα 3: Όταν το νερό αρχίσει να βράζει ελαφρώς πάνω από τα αυγά, καλύψτε το δοχείο και μετακινήστε το σε ένα από τα σβηστά μάτια της κουζίνας !

Βήμα 4: Απολαύστε τα αυγά σας, όπως ακριβώς τα θέλατε!

Χρόνος Βρασμού

Τρία λεπτά: Το ασπράδι είναι μαλακό. Ο κρόκος είναι εντελώς υγρός και ρευστός.

Τέσσερα λεπτά: Το ασπράδι είναι πιο σταθερό αλλά εξακολουθεί να είναι μαλακό! Ο κρόκος συνεχίζει να είναι ρευστός αλλά περισσότερο σταθερός.

Δες και αυτό!
Κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο

Έξι λεπτά: Το ασπράδι είναι πλέον σταθερό και μαλακό. Ο κρόκος είναι μαλακός ακόμα.

Δέκα λεπτά: Τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος έχουν σταθεροποιηθεί, αν και ο κρόκος έχει ακόμα σημάδια ρευστότητας.

Δεκαπέντε λεπτά: Ένα εντελώς στερεό, σκληρό βραστό αυγό.

Μετά το βράσιμο και πριν τα σπάσουμε, βυθίζουμε τα αυγά σε παγωμένο νερό για ένα λεπτό.

Πως καταλαβαίνουμε αν είναι φρέσκα τα αυγά

Τα αυγά είναι απολαυστικά και νόστιμα μόνο όταν είναι φρέσκα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν είναι φρέσκα, βυθίστε τα σε ένα γυάλινο μπολ γεμάτο με νερό και συγκρίνετε αυτό που βλέπετε με την παρακάτω εικόνα:

Δες και αυτό!
Σαλάτα με κινόα και πιπεριά Φλωρίνης

Πώς να διαπιστώσετε εάν τα αυγά σας είναι φρέσκα
Στον πάτο του μπολ: 100 τοις εκατό φρέσκο ​​και με κορυφαία γεύση.

Στάση σε γωνία: Μια εβδομάδας περίπου αυγό. Εξαιρετικά βρώσιμο!

Στέκεται σε ένα σημείο: Δύο εβδομάδες. Εξακολουθεί να είναι βρώσιμο.

Πλέει στην κορυφή: Μπαγιάτικο αυγό! Δεν τρώγεται!

via

xrysessyntages.gr

Διαφήμιση

Δες και αυτά...