Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!” ΥΛΙΚΑ 3 αυγά 1 πρέζα αλάτι 3/4 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”

ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλ γάλα
1 κγ μπέικιν
1/4 κγ μαγειρική σόδα
1/4 φλ ζάχαρη
2 βανίλιες
1,5 φλ αλεύρι φαρίνα
3 κσ λιωμένο βούτυρο
Μέλι
Κανέλα
Μερέντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και τα αφήνω στην άκρη.

Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να ασπρίσουν.
Διαλύω τη σόδα και το μπέικιν στο γάλα και τα ρίχνω στους κρόκους.

Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά.
Ρίχνω και το αλεύρι και σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν.

Βάζω το μείγμα σε ένα μακρόστενο δοχείο με στόμιο ή παίρνω με μια μικρή βαθιά κουτάλα από το μείγμα και ρίχνω σε βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι.
Όταν αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες στην επιφάνεια γυρίζω και από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα.

ρίχνω μέλι και πασπαλίζω με κανέλα. Εγώ έβαλα και λίγη Μερέντα ενδιάμεσα!

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”

Διαφήμιση