Πρωτότυπο σαραγλί με μελένια γεύση
Connect with us

Συνταγές

Πρωτότυπο σαραγλί με μελένια γεύση

Η Συνταγή είναι από κ. Δημήτρης Χατζιάρας – “Stin koyzina Mmm… ou”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν χρησιμοποίησα καθόλου ζάχαρη.

Σε ενα κατσαρολακι ζεστανα 350 γρ περίπου μέλι με λίγο νερό (100 μλ.) και ενα ξύλο κανέλας..(εσείς μπορείτε να κάνετε το κλασικό,με 500 ζάχαρη και 300 νερό, κανέλα και λίγο λεμόνι)

Μόλις ζεστάθηκε και έγινε πιο αραιό το απέσυρα απ’τη φωτιά.Εβαλα στο μουλτι 200 περίπου γρ.αμυγδαλα και καρύδια, πρόσθεσα κανέλα και γαρύφαλλο.Εβαλα μόνο 5φυλλα(πειραματικό) που τα διπλοσα στη μέση

Στη συνέχεια με μια βέργα έκανα το σούφρωμα.Εψησα στις αντιστάσεις 180* για 45.’ Αφού πρώτα αλειψα με το υπόλοιπο βούτυρο τα φύλλα, και τα χάραξα

Μόλις έβγαλα το ταψί το περιεχυσα με το σιρόπι.

Η Συνταγή είναι από κ. Δημήτρης Χατζιάρας – “Stin koyzina Mmm… ou”

Διαφήμιση
×
Μελιτζάνες και πατάτες φούρνου, σαν πιτσάκια!