Διαφήμιση

Το ιδανικό επιδόρπιο που όλοι θα αγαπήσουν!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μονό πακέτο ‏φρυγανιές
  • 3/4 κούπας ‏γάλα
  • 1 κ.σ. ‏άχνη για την κρέμα
  • 350 γρ. ‏μαργαρίνη
  • 250 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. ‏κακάο
  • 1 1/4 κούπας ‏ζάχαρη
  • 5 ‏αυγά ελαφρώς χτυπημένα<
  • 500 γρ. ‏κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • ‏κουβερτούρα τριμμένη για το στόλισμα

Εκτέλεση

1.Ζεσταίνετε για λίγο το γάλα και ανακατεύετε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί. Αν θέλετε, χρησιμοποιείτε γάλα κακάο και παραλείπετε την άχνη.

Διαφήμιση

2.Βουτάτε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζετε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ.

3.Αφήνετε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζετε την κρέμα.

4.Βάζετε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.

5.Όταν είναι έτοιμη, προσθέτετε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη.

6.Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το μείγμα, μέχρι να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη!

7.Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθεί για λίγο.

8.Δεν το αφήνετε να κρυώσει εντελώς! Προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα, τα χτυπημένα αβγά.

9.Απλώνετε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.

10.Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα σας,το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψετε με τη χτυπημένη σαντιγί.

11.Στρώνετε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τριμμένη κουβερτούρα.

12.Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

13.Σερβίρετε σε κομμάτια.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodmaniacs

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Πραλίνας σε σχήμα καρδιάς με σπιτικό παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΑπίθανο λεμονογλυκό με γιαούρτι με 5 υλικά!