Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Maia Kamenarova – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”. ΥΛΙΚΑ: 40 σύκα μεγάλα, ώριμα (όχι, πολύ μαλακα) […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Maia Kamenarova – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

ΥΛΙΚΑ:
40 σύκα μεγάλα, ώριμα (όχι, πολύ μαλακα)
(Ε, αν δεν είναι πολύ μεγάλα, τα σύκα. Θα πρέπει να γεμίσουν το μέγεθος του ταψί που σας δίνω τις διαστάσεις (30×42 εκ.)
1 κλ. ζάχαρη
300μλ.νερο (ένα ποτήρι)
1κ.γλ ξινό η χυμό λεμόνι

Εκτέλεση :
Κόβω το πάνω μέρος του συκο πολυ λιγο, τα βάζω σ’ενα ταψί (30×42εκ.)Ρίχνω την ζάχαρη από πάνω, και τα αφήνω για ένα βράδυ.

Την άλλη μέρα βάζω το νερό. Προθερμασμενος ο φουρνος στους 200°,τα βάζω στην τελευταία κάτω θέση. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνω στους 180°.

Κάπου , κάπου τα γυρνάω με κουτάλι για να πάρουν και, από την άλλη πλευρά το όμορφο καραμελε χρώμα.

Δοκιμή για το δέσιμο το σιρόπι σ’ενα πιατακι βάζετε λίγο. Λίγο να κρυώσει και φαίνεται αν έχει δέσει.

Θα το καταλάβετε (και στο φούρνο) όταν αρχίζει να δένει το σιρόπι βγάζει σαν φουσκαλες στην επιφάνεια.)

Βάζω και το χυμό λεμόνι στο τέλος.

Βάζω το γλυκό στα βαζακια. Δεν τα αναποδογυριζω, βραζω τα βαζακια για 2 λεπτά, από την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό.

Η Συνταγή είναι από κ. Maia Kamenarova “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.