ΥΛΙΚΑ
2 κούπες γάλα
70 g ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 κουτ. κορν φλάουρ
Μία βανιλίνη
2 κρόκους
14 τεμ. μπισκότο
2 μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.-Πρώτα ζεσταίνετε το γάλα, αλλά μην το βράζετε.
2.-Ξεχωριστά, χτυπήστε τους κρόκους και ρίξτε μέσα τους περίπου το ένα τέταρτο του χλυαρού γάλακτος.
3.-Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη βανιλίνη σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
4.-Βράζετε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά μέχρι ναγίνει η κρέμα. Μετά από αυτό, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει .
5.-Ενώ η πουτίγγα κρυώνει, ετοιμάστε τα ποτήρια. Στο κάτω μέρος βάζετε μπισκότα και φέτες μπανάνας.
6.-Ρίξτε τη πουτίγκα.
7.-Βάλτε ένα άλλο στρώμα και γεμίστε με την υπόλοιπη πουτίγκα.
8.-Άν το ποτήρι σας επιτρέπει – μπορείτε να κάνετε περισσότερα στρώσεις. Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με κτυπημένη κρέμα.
Ένα τέτοιο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως εορταστικό επιδόρπιο , η προετοιμασία του δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και δεν απαιτεί ιδιαίτερες προσπάθειες.

via

Διαφήμιση

xrysessyntages.gr