Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κγ γεμάτα μπέικιν πάουντερ
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
220γρ γιαούρτι

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να αρχίσει να στεγνώνει. Μόλις εχει στεγνώσει αρκετά το κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια (φώτο στα σχόλια) μέσα σε ένα μπωλ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπώλ βάζουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά μας να αναμιχθούν καλά. Μέσα στο μίγμα προσθέτουμε το κομματιασμένο φύλλο μας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι το φύλλο μας να βραχεί τελείως, πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ περίπου 35εκ και βάζουμε το μίγμα μας μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα στην επιφανεία της. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση του γλυκού να δούμε αν είναι έτοιμη. Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Καυτό όπως είναι το σιρόπι μας το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.

Σερβίρουμε με παγωτό αν θέλουμε. Πεντανόστιμο γλυκό!!!
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε το μωσαϊκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΝοστιμότερους γίγαντες στο φούρνο δεν έχετε ξαναφτιάξει! Με λουκάνικο και γκρειπφρουτ