Ποντιακή κομπόστα "χοσαφ"
Connect with us

Γλυκα

Ποντιακή κομπόστα “χοσαφ”

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Το χοσάφ το έφτιαχναν συνήθως σε νηστείες.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε λίγο τα αποξηραμένα φρούτα, μισό κιλό περίπου η από 10 κομμάτια το καθένα

Τα βάζουμε μαζί με 4 μήλα καθαρισμένα, 3 αχλάδια, 2 κυδώνια, ξυλάκι κανέλας, λιγα γαρύφαλλα, 2 βανίλιες σε κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει

Τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε μισή κούπα σταφίδες και 4 κ.σ ζάχαρη και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρεται κρύο.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!