Η Συνταγή είναι από κ. Iwanna Andritsou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
30 φιρικια
1300 γρ ζάχαρη
Ένα λεμόνι – μια κουταλιά κιτρικό οξύ ( ξινό)
5 κούπες νερό
2- 3 βανιλιες
Λίγο αλάτι
Μοσχομολοχα
Γλυκόζη
Μια κούπα αμύγδαλα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα με το ειδικό μηχάνημα από τα σπόρια και με μαχαίρι ή πιλερ εξωτερικα

Μέχρι να τα τελειώσουμε όλα τα έχουμε σε μια λεκάνη στην οποία έχουμε ρίξει το ξινο και φέτες από λεμόνι τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε μισή ώρα

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,νερό και ζάχαρη ,λίγο αλάτι και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα , βράζουμε για λίγο και ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

Βράζουμε μια ή δύο φορές ακόμα ώσπου να δέσει το σιρόπι,λίγο πριν το τέλος βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γλυκόζη ,λίγο χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα που τα έχουμε ξεφλουδίσει

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Iwanna Andritsou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕξαίσιο σιροπιαστό, σε δύο εκδοχές με τραγανό φύλλο, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και πολύχρωμη γαρνιτούρα!
Επόμενο άρθροΠολύ ωραία ιδέα για προφιτερόλ, εύκολο με κρουασανάκια