Διαφήμιση

Υλικά:

1 λίτρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο
300 γρ, ζάχαρη
1 ματσάκι φύλλα αρμπαρόριζας
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 καρφάκια γαρίφαλο
1 μεγάλη κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί και τη ζάχαρη ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη, δεν θέλουμε να βράζει…αλλιώς θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε  τα αρωματικά, και το μέλι, πλένουμε καλά τα φύλλα της αρπμαρόριζας και τα προσθέτουμε στο κρασί.

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 από το 9 σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα!

Αφήνουμε να κρυώσει το ποτό και το μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζω, όσο περνάνε οι μέρες το άρωμα του γίνετε μεθυστικό…μετά το πέρας 10-15 ημερών,  το στραγγίζουμε, και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.


Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Κουζινιπαγίδα

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια και σταγόνες σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο Χοιρινό με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες. Διαβάστε τις οδηγίες από την Αργυρώ