Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά: 1 λίτρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο 300 γρ, ζάχαρη 1 ματσάκι φύλλα αρμπαρόριζας 1 φλούδα πορτοκαλιού 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 καρφάκια γαρίφαλο 1 μεγάλη κουταλιά μέλι   Εκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί και τη ζάχαρη ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη, δεν θέλουμε να βράζει…αλλιώς θα εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε  τα […]

Διαφήμιση
Υλικά:
1 λίτρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο
300 γρ, ζάχαρη
1 ματσάκι φύλλα αρμπαρόριζας
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 καρφάκια γαρίφαλο
1 μεγάλη κουταλιά μέλι

 

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί και τη ζάχαρη ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη, δεν θέλουμε να βράζει…αλλιώς θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε  τα αρωματικά, και το μέλι, πλένουμε καλά τα φύλλα της αρπμαρόριζας και τα προσθέτουμε στο κρασί.

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 από το 9 σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα!

Αφήνουμε να κρυώσει το ποτό και το μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζω, όσο περνάνε οι μέρες το άρωμα του γίνετε μεθυστικό…μετά το πέρας 10-15 ημερών,  το στραγγίζουμε, και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.


Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Κουζινιπαγίδα