Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” Νηστίσιμα σοκολατάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και θα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Νηστίσιμα σοκολατάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και θα γίνουν τα αγαπημένα σου.

ΥΛΙΚΑ

1 1/3 της κούπας φρυγανιά τριμμένη

3 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα στο μούλτι

1/2 φλιτζάνι μαύρο κακάο άγλυκο

Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ με το οποίο θα βρέχουμε τα πάνω υλικά:

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Όταν φτάσει σε βρασμό και λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε μια λεκάνη, βάζουμε φρυγανιά, καρύδια, ξύσμα, κακάο και λικέρ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβέρτα.

(Για αυτή τη ποσότητα, χρειάστηκα 170 γρ κουβερτούρα)

Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”