Πολύ ωραίο κέικ μυρμηγκάτο αφράτο και γευστικό
Connect with us

Γλυκα

Πολύ ωραίο κέικ μυρμηγκάτο αφράτο και γευστικό

Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας
4 αυγά
440 γρ.ζαχαρη
1 γιαούρτι ΦΑΓΕ
250 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 σφινάκι κονιάκ
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
100 γρ τρούφα

Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
λίγο γαλα
1 κ.γ.μέλι
1 κ.γ.καλαμπολέλαιο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι,το κονιακ και εν αλλαξ χυμό με αλεύρι.

Στο τέλος προσθέτουμε τη τρούφα.

Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα

Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.

Από πάνω πρόσθετουμε τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!