Πολύ ωραίο αφράτο και πετυχημένο αυτό το ζουμερό ρεβανί
Connect with us

Γλυκα

Πολύ ωραίο αφράτο και πετυχημένο αυτό το ζουμερό ρεβανί

Η Συνταγή είναι από κ. Efi Kal‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό ή 1 φλυτζανι γαλα
2 βανίλιες
4 αυγά
για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε αλευρι σιμιγδαλι και μπεικιν σε ενα μπολ

σε μια αλλη λεκανιτσα χτυπαμε τα αυγα ολοκληρα με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν, προσθεσουμε το λαδι και το γαλα και τελος ριχνουμε το μιγμα του αλευριου και με ενα κουταλι ανακατευουμε καλα
. λαδωνουμε το ταψι και ψηνουμε 50λεπτα στους 200 βαθμους
. προηγουμενως εχουμε φτιαξει το σιροπι και το ριχνουμε κρυο στο ζεστο γλυκο

ΣΥΝΟΔΕΥΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

Η Συνταγή είναι από κ. Efi Kal‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!