Η Συνταγή είναι από κ. Νόπη Λαζαρίδου Τσιμούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κιλά γιαούρτι πρόβειο ξινο. (Το άφησα εκτός ψυγείου για 5 μέρες για να ξινισει. ..εξου και το ξινος!)
16 αυγά
2 κουταλιές αλάτι

Διαφήμιση

Μια κούπα προζύμι (ήδη ξινισμένη μαγιά που χρησιμοποιουμε για το ψωμι)
Αλεύρι περίπου 6 -6.5κιλα

Ανακάτεψα όλα τα υλικά μαζι..κ ζύμωμα τη ζύμη αρκετά σφιχτή. ..ανά διαστήματα 4 -5 ωρών ξαναζυμωνα κ έβαζα και λίγο αλευρι..γιατί φουσκώνε κ μαλάκωνε η ζύμη. ..

Άφησα τη ζυμη πανω απο 24 ωρες κ τη ζυμωσα αρκετες φορες…Θέλουμε ζύμη σφιχτή για να στεγνώσει μετά ποιο εύκολα. .

Από το πρωί άρχισα να ανοίγω τη ζύμη σε μικρά κομμάτια κ να την απλώνω πάνω σε τραπεζομαντηλα για να στεγνώσει (δεν πέτυχα καλό καιρό αλλά ευτυχώς σήμερα βγήκε ο ήλιος και μέχρι το μεσημέρι κάθε κομμάτι που στεγνώνει το περνούσα από το κόσκινο ειδικό για τραχανα

Μέχρι τα νυχτώσει το έτριψα όλο και το έχω απλωμένο μέχρι να στεγνώσει καλά για να διατηρηθεί μέσα σε πάνινες σακούλες το χειμώνα. ..

Περιττό να σας πω ότι η ζύμη μοσχοβολαει..κ το χρωμα του τριμμένου τραχανά είναι χρυσαφένιο.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Νόπη Λαζαρίδου Τσιμούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με κρέμα τυριού μασκαρπόνε, φρέσκες φράουλες και ζελέ
Επόμενο άρθροΧοντρομενούδελο Πελοποννήσου ! Άκρως καλοκαιρινό φαγητό που τρώγεται δροσερό !