Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
3 μέτριες πατάτες
6 κ.σ γεμάτες αλεύρι σκληρό περίπου (εξαρτάται από την πατάτα)
αλάτι – λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγο άνιθο
Μπόλικο λάδι για τηγάνισμα ( εγώ χρησιμοποιώ το κατσαρολάκι του γάλακτος)

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους σε νερό με λίγο αλάτι. Το νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες…

Διαφήμιση

Όταν βράσουν οι πατάτες, χύνουμε το περίσσιο νερό σε ένα φλιτζάνι αφήνοντας τις πατάτες στο σκεύος με λίγο από το νερό στο οποίο βράσανε.

Με ένα σύρμα, κάνουμε τις πατάτες ένα πουρέ, σαν κρέμα, και βάζουμε το τριμμένο πιπέρι τον άνιθο και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το αλεύρι (όσο χρειαστεί) μέχρι να πετύχουμε ένα σφιχτό μείγμα σαν αυτό που βλέπετε.

Ζεσταίνουμε το λάδι , όταν ζεσταθεί σχηματίζουμε κενέλ από το μείγμα, αλευρώνουμε λίγο την παλάμη μας και πλάθουμε η με την βοήθεια 2 κουταλιών τα οποία βουτάμε σε νερό. Τα τηγανίζουμε με προσοχή στο ζεστό λάδι.

Αφήνουμε να τηγανιστούν απ’ όλες τις πλευρές για να χρυσίζουν όμορφα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΩραία γευστική πρόταση! Κεκάκια με σταφίδες και σταγόνες σοκολάτας
Επόμενο άρθροΣούπερ απολαυστικό βυζαντινό