Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Andrianou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι φρέσκο
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
2 κ.γ. κανέλα σκονη
800 περίπου γραμ. Αλεύρι γ.ο.χ.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με την ζάχαρη.

Κατόπιν Ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι με τον φρέσκο χυμό την σόδα και μετά μέσα στη λεκανίτσα όλα μαζί. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα το μπέικιν, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Τέλος το αλεύρι.

Γινεται μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε οτι σχήμα θέλουμε (κοτσίδα, στρογγυλό ή σαλιγκάρι).

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και μετά στον φούρνο στον αέρα στους 180 για 19-20 λεπτά

***αν θέλετε από πάνω πριν ψηθούν ρίχνετε σουσάμι ή ζαχαρίτσα****

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Andrianou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛατρεμένη τούρτα με καρύδα
Επόμενο άρθροΑυτά τα σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας γίνονται σούπερ