Διαφήμιση

Υλικά

1 φλ σκόνη κακάο
1 1/2 φλ ζάχαρη
1/2 φλ φυτικό λάδι
4 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ (ή με το χέρι με ξύλινη κουτάλα) τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το φυτικό λάδι.

Προσθέτουμε τα αβγά, 1 τη φορά, χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την σκόνη εσπρέσσο, αν χρησιμοποιούμε.

Βάζουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το κακάο και χτυπάμε (όχι πολύ) σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα.

Φτιάχνουμε τη ζύμη στρογγυλές μπαλίτσες, περνάμε από ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε στα ταψιά τα μπισκότα.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε για ένα λεπτό να κρυώσουν πριν μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑφράτοι αλλά και τραγανοί κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα
Επόμενο άρθροΥπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα όνειρο