Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα” ΥΛΙΚΑ 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”

ΥΛΙΚΑ
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
300 γρ φαρίνα
3 κσ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύω το βούτυρο με την άχνη να γίνει κρεμμώδες, ρίχνω το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι. Κρατάω λίγο στην άκρη. Θα είναι ελαφρά κολλώδες.

Χωρίζω σε δυο μέρη και τελειώνω τη μισή ζύμη στο αλεύρι και την άλλη μισή μέσα στο κακάο.

Ζυμώνω καλά και βάζω σε μεμβράνη. Αλευρώνω ένα πλάστη ή ποτήρι και ανοίγω σε παραλληλόγραμμο στο ίδιο μήκος και πάχος τις δυο ζύμες. Τυλίγω και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν καλά.

Τις βρέχω και βάζω τη μία πάνω στην άλλη. Ισιώνω με μαχαίρι περιμετρικά. Κόβω σε 9 λωρίδες.

Στοιβάζω βρέχοντας με ένα πινέλο την κάθε λωρίδα, σε 3χ3 κύβο. Ξανά τυλίγω σε μεμβράνη και βάζω άλλη μία ώρα στο ψυγείο.

Κόβω κάθετα τα μπισκότα μου και βάζω σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10-12 λεπτά, ανάλογα το φούρνο

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”