Η Συνταγή είναι από κ. Nikoleta Karageorgou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Υλικα :
1 λάχανο αφράτο
500 – 600 γρ κιμά ανάμεικτο χοιρινό με μοσχαρισιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Φρέσκο κρεμμύδακι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 αυγό
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
Κύμινο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Λίγο χυμό ντομάτας από κουτί ή φρέσκια
60 γρ ρύζι
Ελαιόλαδο

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε κόψει το κοτσάνι, σε αλατισμένο νερό.

Αφού βράσει κρατάμε το νερο. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά .

Σε μια φόρμα του κέικ στρωνουμε μερικά φύλλα λάχανο στον πάτο ρίχνουμε λίγο μείγμα από τον κιμά.

Επαναλαμβάνουμε φύλλα – κιμάς και από πάνω καλύπτουμε με ενα δύο φύλλα ακόμη.

Τοποθετούμε μερικά κομμάτια σελερυ, καρότο( για νοστιμιά μετά τα αφαιρούμε ) και ένα κύβο λαχανικών σπασμένο σε κομμάτια.

Ρίχνουμε λίγο από το νερο που κρατήσαμε από το λάχανο, λίγο λάδι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο ή αλουμινοχαρτο και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα.

Αφού ψηθεί αδειάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρολιτσα. Για κάθε 250 γρ ρίχνουμε 2 κ. Σ κορν φλάουρ, χυμό από ένα λεμόνι, ένα αυγό και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρεμουλα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι. Περιχύνουμε με την κρεμουλα τον Λαχανοντολμα και κόβουμε αφού κρυώσει λίγο.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Nikoleta Karageorgou“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητο λιμοντσέλο (λικέρ λεμονιού)
Επόμενο άρθροΩραίο μεσογειακό ριζότο γεμάτο χρώματα