Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Nina Ster – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μια συνταγή που είναι δοκιμασμένη εδώ και πολλά χρόνια, εύκολη, νηστίσιμη και με σίγουρη επιτυχία!!!

Υλικά
δυο πακετάκια ξηρή μαγιά,
δυο φλυτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό,
δυο φλιτζάνια τσαγιού λαδι,
3/4 του φλυτζανακι του καφέ κονιάκ,
δυο σακουλάκια φαρίνα,
3 βανίλιες,
100 γρ κακάο.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το λαδι, το κονιάκ, τη μια σακούλα αλεύρι και τις βανίλιες.

Χωρίζουμε την αραιή ζύμη στα δυο. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το δεύτερο αλεύρι και στο άλλο το κακάο και σταφίδες εάν θελουμε.

Ζυμώνουμε τις δυο ζύμες χωριστά μέχρι να μη κολλάνε στα χέρια, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Ανοίγουμε από την ανοιχτόχρωμη ζύμη ένα μακρόστενο φύλλο πάχους ένα εκατοστό, πλάθουμε ένα κομμάτι από τη σκουρόχρωμη ζύμη σε μπαστούνι και το βαζουμε στην άκρη του φύλλου που ανοίξαμε.

Τυλίγουμε σε ρόλο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μπαστούνι σε φέτες. Ψήνουμε στους 180° για 20’ περίπου.

Όταν κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι 3,5 ποτήρια νερό 4 ποτήρια ζάχαρη. Βράζουμε για 6’ με μια φλούδα λεμονιού μέσα.

Τα αφήνουμε σε ταψιά φροντίζουμε να τα γυρίσουμε και από τις δυο πλευρές να τραβήξουν σιρόπι.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Nina Ster“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓρήγορος, εύκολος και πολύ νόστιμος κορμός με νουτέλα και καρύδα
Επόμενο άρθροΑπίστευτα λαχταριστή τούρτα με σοκολάτα και μπισκότα