Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” Τα νοστιμότερα βουτήματα με ξηρούς καρπούς για συνοδεύσετε […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Τα νοστιμότερα βουτήματα με ξηρούς καρπούς για συνοδεύσετε τον καφέ σας.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ καλαμποκελαιο
200γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανιλιες σκόνη
3 φλυτζάνια φαρίνα που φουσκώνει
3/4 του φλυτζανιου ξηρούς καρπούς αμύγδαλο καρύδι σταφίδες κραμπερι σοκολάτα χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε δυνατά με αυγοδαρτη να λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα αυγά τις βανιλιες ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι

Ζυμωνουμε και βάζουμε και τους ξηρούς καρπούς

Χωρίζουμε το μείγμα και φτιάχνουμε δύο σαλαμια τυλίγοντας τα σε μεμβράνη

Τα βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο βγάζουμε τη μεμβράνη τα κόβουμε φέτες και τα ψήνουμε αντιστάσεις 180 βαθμούς μέχρι να ροδισουν απλωτα γιατί φουσκώνουν βγαίνουν 30 τεμ περίπου ανάλογα το κόψιμο

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”