Η Συνταγή είναι από κ. ‎Theodwra Kermeniwth‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
5 αβγα
1 1/2 ποτηρι τσαγιου αλευρι
1 ποτηρι ζαχαρη
1 μπεικιν
1 βανιλια
1/2 φλ. καφε λικερ ή κονιακ

Για το σιροπι
2 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη
χυμο μισου λεμονιου

Για τη γεμιση
1 φυτικη σαντυγι

Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη, προσθετουμε το αλευρι, τη βανιλια και το μπεικιν και τελος το λικερ. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψι με 12 θεσεις των καπκεικς και ψηνουμε στους 175 βαθμους μεχρι να ροδισουν κι αφηνουμε να κρυωσουν καλα.

Ετοιμαζουμε το σιροπι και το βραζουμε για 10 λεπτα. Χλιαρο σιροπι και κρυα μπαμπαδακια, σιροπιαζουμε και αφηνουμε να κρυωσουν καλα.

Ετοιμαζουμε τη σαντυγι και γεμιζουμε τους μπαμπαδες αφού τους κόψουμε πρώτα. Αν θελουμε αλοιφουμε με μαρμελαδα απο πανω, αφου πρωτα το αραιωσουμε με λιγο νερο!! Υπεροχοι, αφρατοι και λαχταριστοι.

Να διευκρινήσω ότι σιροπιάζεται όλο το μπαμπαδάκι, γίνεται παρα πολύ ζουμερό.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Theodwra Kermeniwth‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.