Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Κέικ • 2 φλιτζάνια (250g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 1/2 κουταλάκι (6 g) μπέικιν πάουντερ • […]

Διαφήμιση

Υλικά
Κέικ

• 2 φλιτζάνια (250g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 1/2 κουταλάκι (6 g) μπέικιν πάουντερ
• 1 1/2 κουταλάκι σούπας (9g) σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας (6 γραμμάρια) κανέλα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2g) μοσχοκάρυδο
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι (200g) καστανή ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι (100g) ζάχαρη
• 1 1/4 φλιτζάνια (275g) φυτικό έλαιο
• 350 γρ. τριμμένο καρότο (περίπου 4-5 μεσαία καρότα)
• 1 φλιτζάνι καρύδια, φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα
• Σάλτσα καραμέλας
• 1 φλιτζάνι (200g) ζάχαρη
• 1/4 φλιτζάνι (60ml) νερό
• 1/2 κούπα (120γρ) κρέμα γάλακτος
• 2 κουταλιές της σούπας (30 γραμμάρια) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουταλάκι του γλυκού (5g) βανίλια
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• Κρέμα τυριού
• Τυρί κρέμας 500 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 1/4 φλιτζάνι (300g) κρέμα γάλακτος
• 1/2 φλιτζάνι (60 g) ζάχαρη άχνη
• 1/3 φλιτζάνι (80g) σάλτσα καραμέλας
• Για διακόσμηση
• υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας (160g)
• καρύδια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και τοποθετείτε με λαδόχαρτο δύο στρογγυλά ταψάκια κέικ 23 cm.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε αυγά με ζάχαρη και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε λάδι και αναμείξτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σταδιακά αναμειγνύεται με μίγμα του αλεύρου. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ενσωματώστε το τριμμένο καρότο και τα φρυγμένα καρύδια.

Δείτε επίσης  Πορτοκαλόπιτα Σπέσιαλ! Θα την κάνετε πολλές φορές!

4. Ρίξτε τη ζύμη ομοιόμορφα στα προετοιμασμένα ταψάκια.
5. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά .
6. Αφήστε τα ταψιά να κρυώσουν σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
7. Αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψάκια και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

8. Προετοιμάστε τη σάλτσα καραμέλας . Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι με μέση θερμοκρασία και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί και πάρει χρώμα καραμέλας.
9. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα. Θα φουσκώσει λίγο.
10. Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαλακώσει.

11. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε βούτυρο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λειανθεί. Ρίξτε σε ένα μικρό βάζο και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ.
12. Προετοιμάστε τη κρέμα. Σε ένα μπολ κτυπήστε το τυρί κρέμα. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και 1/3 φλιτζάνι (80g) σάλτσας καραμέλας.
13. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα. Σταδιακά ενώστε με το το μίγμα κρέμας τυριού μέχρι να ενωθούν καλά.

Δείτε επίσης  Γρήγορο και απολαυστικό σουφλέ με μακαρόνια και τυριά

14. Συναρμολογήστε το κέικ. Τοποθετήστε ένα στρώμα κέικ στην πιατέλα. Στρώστε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα τυριού. Προσθέστε το δεύτερο στρώμα του κέικ. Σταδιακά απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή και στις πλευρές του κέικ. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
15. Πριν το σερβίρετε ρίχνετε πάνω από το κέικ την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας αφήνοντας να στάζει από τις πλευρές. Εάν η καραμέλα έχει παγώσει πολύ , βάζετε λίγο πάνω από bain-marie για να έχει συνεχή ροή. Διακοσμήστε με ψιλοκομμένα και ολόκληρα παρύδια, αν θέλετε.
16. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση