Υλικά

Διαφήμιση
  • 800 γραμμάρια ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
  • 2 αυγά
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Τα δύο μυστικά είναι το ψωμί (προτιμότερο από την τριμμένη φρυγανιά, δίνει πιο μαλακά κεφτεδάκια)

Και το ξύδι («ανοίγει» τον κιμά και δίνει νοστιμιά)

Διαφήμιση

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι
  • Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο
  • Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο
  • Έτσι αναδύονται τα αρώματα και ο κιμάς ξεκουράζεται
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε
  • Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά
  • Σε βαθύ τηγάνι με αρκετό λαδάκι  τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά
  • Αν μείνουν τηγανισμένοι οι κεφτέδες, την άλλη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα με ντομάτες και αφού βράσει για 10 λεπτά, ρίξτε τους τηγανισμένους κεφτέδες
Διαφήμιση

allanea

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη από τον Πατέρα Επιφάνιο
Επόμενο άρθροΥπέροχο γλυκάκι με βάση το γιαούρτι