Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Γίνονται και στο φούρνο με λίγο λαδάκι. Αλείφετε […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Γίνονται και στο φούρνο με λίγο λαδάκι. Αλείφετε από πάνω και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Υλικά
για το προζύμι
1 φακελάκι ξηρή μάγια
μισό ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύω να διαλυθούν και τα αφήνω 15 λεπτά να βγάλει φουσκάλες μετά κοσκινίζω το αλεύρι που είναι περίπου 700 με 750 γραμμάρια είναι για όλες τις χρήσεις

Προσθέτω 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι 3 κουταλιά σούπας ξύδι και ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ενάμιση κουταλάκι γλυκού αλάτι

Ζυμώνω και τα αφήνω μία ώρα σκεπασμένο να διπλασιαστεί χωρίζω τη ζύμη σε 7 μέρη τρίβω 500 γραμμάρια φέτα ανοίγω στρογγυλό πιτάκι

Βάζω τη γέμιση Την κλείνω σαν πουγκί και την ξανά σχηματίζω στρογγυλό πιτακι στο μέγεθος του τηγανιού ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι 5 με 6 λεπτά από κάθε πλευρά

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.