Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά 2 φλυτζάνια γάλα 300 γραμμάρια φέτα 3 αυγά 2 κουταλιές λάδι πιπέρι μέντα φρέσκια ένα ματσάκι Για το φύλλο: 400 γραμμάρια αλεύρι 30 ml ελαιόλαδο 250 ml  νερό λίγο αλάτι 1 κουταλάκι ξύδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο ζυμώνοντας καλά όλα τα υλικά και τη αφήνουμε να ξεκουραστεί […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές λάδι
  • πιπέρι
  • μέντα φρέσκια ένα ματσάκι
Για το φύλλο:
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml  νερό
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο ζυμώνοντας καλά όλα τα υλικά και τη αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μια ώρα. Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέοτυμε τον τραχανά και τον αφήνουμε να φουσκώσει (κι αυτόν περίπου μια ώρα).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη 4 φύλλα λεπτά. Τα φήνουμε να στεγνώσουν και τα απλώνουμε λίγο σουρωτά στο ταψί μας λαδώνοντάς τα ελαφρά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση προσθέτοντας στο φουσκωμένο τραχανά τη φέτα θρυμματισμένη, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι, το πιπέρι και τη μέντα.
Δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι. Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε δυο φύλλα κάτω από τη γέμιση και δυό φύλλα από πάνω. Εγώ την προτίμησα ανοιχτή γιατί μου αρέσει η κρούστα που σχηματίζεται πάνω στη γέμιση…