Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Didi Didi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά με καφεδάκι.

ΥΛΙΚΑ
1.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτάλια του γλυκού μπέικιν σόδα
1 βανίλια
1 κ σούπας κανέλα
1/4 κ σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο
Μισή κουταλια του γλυκού αλάτι
3 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
85γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
135γρ μαύρη ζάχαρη ψιλή
1 αυγό
2 κ σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
1 κούπα με κομματάκια σοκολάτας (εγώ έβαλα 2 πλάκες 70% κακάο και τις έσπασα μόνη μου)

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο φούρνος στους 180.

Ανακατεύομε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και σόδα, κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλάτι σε ένα μπωλ και το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-5 λεπτά σε άλλο μπωλ. Σπάμε το αυγό και ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύομε καλά. Ρίχνουμε τις μπανάνες και χτυπάμε καλά.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι ανακατευτεί όλο στο μείγμα μας.

Στο τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα μας και ανακατεύουμε.

Σε σκεύος για cupcakes μοιράζουμε το μείγμα (γεμίζουμε στα 2/3 γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο). Ψήνουμε για 22 λεπτά περίπου μέχρι το τεστ οδοντογλυφίδας να μας βγει καθαρό.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Didi Didi “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΩραιότατοι κολοκυθοκεφτέδες και μοσχομυριστοί με φρέσκα μυρωδικά
Επόμενο άρθροΣκέφτεστε κάτι καλύτερο για πρωινό? Λουκουμάδες με μέλι, κανέλλα και καρύδια!