Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν. Τα βράζουμε, προσθέτοντας και το κλωνάρι δενδρολίβανου, μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς να διαλυθούν. Όταν κοντεύουν να είναι έτοιμα, τα αλατίζουμε.
  2. Ενώ τα ρεβίθια μαγειρεύονται, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Τα σβήνουμε με το μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο λεμόνι. Σουρώνουμε τα ρεβίθια (πετάμε το δενδρολίβανο) και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δες και αυτό!
Απίστευτα αρωματική και όχι πολύ γλυκιά Μαρμελάδα αχλάδι με βανίλια

Πηγή: www.arttable.gr

Διαφήμιση