Πολύ αφράτα και λαχταριστά για πρωινό ή για κολατσιό
Connect with us

Συνταγές

Πολύ αφράτα και λαχταριστά για πρωινό ή για κολατσιό

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”

Διαφήμιση

Υλικά
1kg αλεύρι γ.ο.χ.
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 ποτήρια χλιαρό νερό (600ml)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
500gr τυρί φέτα για τη γέμιση

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβάνη και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Όταν φουσκώσει η ζύμη μας, βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι και κόβουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες.

Ανοίγουμε μία-μία τις μπαλίτσες με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν επίπεδες, στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.

Τρίβετε λίγο τυρί φέτα, ή ότι άλλο θέλετε κλείνετε σε μπαλίτσες και την ανοίγετε στη συνέχεια ξανά μέχρι να γίνει επίπεδη, στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και σερβίρετε.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”

Διαφήμιση