Πολύ αφράτα και αέρινα applecupcakes
Connect with us

Γλυκα

Πολύ αφράτα και αέρινα applecupcakes

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”

Διαφήμιση

Υλικά
4 αυγά μεγάλα η 5 μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη (αν τα θέλετε πιο γλυκά ) 2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 βανίλια
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν
1 γεμάτη κ.σ κανέλα
4 μήλα μεσαίου μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να ασπρίσει το μειγμα.Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε την βανίλια και το λάδι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και τα κοσκινίζουμε.Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στο μειγμα ζάχαρης -αυγών μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Για τα κεκακια
τρίψαμε τα μήλα στον τρίφτη και τα βάλαμε στο κέικ και ανακατέψαμε

Διαφήμιση

Ψήνουμε 170 αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος .Τα δικά μας σε 20 λεπτά ήταν έτοιμα

Μυστικά:
1.Μετράμε με ποτήρι όλα μας τα υλικά χωρητικότητας 200 ml.

2. Για αφράτα φουσκωτά και πετυχημένα κέικ όλων των ειδών όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Πολύ σημαντικό το αλεύρι μας να είναι πάντα κοσκινισμένο.

4. Για να βγαίνουν τα κεκακια σας πάντα ομοιόμορφα βάζετε την ζύμη με το κουπ του παγωτού! Έτσι όλα βγαίνουν το ίδιο σε μέγεθος και σχήμα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!