Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 Πακετο φυλλο βυρηττου
1κουπα ζαχαρη
1 κουπα λαδι ελαφρυ
4 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι
2 βανιλιες
1 φακ μπεικιν
Ξυσμα ενός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιροπι 3 κουπες ζαχαρη
2 1/2 κουπες νερο ξυσμα απο ενα πορτοκαλι και 1κουπα χυμο πορτοκαλιου βρασιμο περιπου 6-7 λεπτα

Βαζουμε τα φυλλα μαζεμμενα σαν βενταλια στο ταψι κι αφηνουμε κανα δυο ωρες να στεγνωσουν , σε ενα μπολ ανακατευουμε τα αυγα με την ζαχαρη να χτυπηθουν καλα ριχνουμε το λαδι την βανιλια ξυσμα ,στο γιαουρτι

Ριχνουμε το μπεικιν περιμενουμε να φουσκωσει κι ενσωματωνουμε κι αυτο στο μειγμα

Ριχνουμε κουταλια κουταλια αναμεσα στις πτυχες κι αφηνουμε να πιει κανα τεταρτακι.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 35-40 λεπτα .κρυα πορτοκαλοπιτα ζεστο σιροπι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.