Συνταγές
ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ …
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΖΥΜΩΤΟ
260 ΓΡ ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ ΕΛΑΦΡΑ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
25 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ Η 8 ΓΡ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ .. ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ . ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΠΙΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ …
ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ .. ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΦΥΣΙΚΑ .. ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΕΙΤΕ …
Για την γεμιση ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ,, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ
ΠΡΑΣΣΟ
2 μεγάλα , ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ 1 ματσάκι , ΣΠΑΝΑΚΙ 600 γραμμαρια κομμένο οχι ολοκληρο , ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ 2 μεγάλα ψιλοκομμενα , ΑΝΙΘΟ 1 ματσακι ,ΜΑΙΝΤΑΝΟ 1 ματσάκι , ΔΥΟΣΜΟ 1 ματσάκι ,, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ .
Τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαγειρεύονται γρήγορα, γλυκαίνουν και ισορροπούν την έντονη γεύση του σπανακιού, ανακατεύονται ομοιόμορφα και δίνουν ενιαία γεύση στη γέμιση.
Ολα αχνισμένα στα υγρά που βγάζουν τα ίδια οχι τσιγαρισμένα και καλά στραγκισμένα μετά .. τα εστειψα με τα χέρια .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με τα υγρά του και το αφήνουμε να αχνιστεί σε μέτρια φωτιά για να φύγουν τα πολλά υγρά. Τότε ρίχνουμε το πράσο να μαραθεί και μετα το κομμένο σπανάκι, τον άνιθο, και τα υπόλοιπα και τα αχνίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά που θα κατεβάσουν.
To σπανάκι θέλει πολύ καλό πλύσιμο γιατί μαζεύει χώμα στο μίσχο των φύλλων. Θέλει τουλάχιστον τρεις τέσσερεις – πέντε αλλαγές νερού σε λεκάνη με ξύδι και αλάτι αρχικά , το ξυδι βοηθάει να απαλαγούμε απο πολλές βλαβερές ουσίες .
Μην το πλένετε σε τρεχούμενο νερό, δεν είναι αρκετό . Ξεπλένετε και στραγγίζετε καθε φορά .
Κόβετε σε μικρά κομμάτια και το σπανάκι , πάνω σε ξύλο κοπής , ώστε να μην βρίσκονται κομμάτια σαν σπάγκους μέσα
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.