Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανταίφι
150 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ αμύγδαλο χοντροκομένο ανάλατο ψημένο η φιλέ αμύγδαλο η αιγίνης φυστίκη

ΣΙΡΟΠΙ
800 γρ ζάχαρη
500 γρ νερό
1 βανίλια
λίγες σταγόνες λεμονιού
κανέλα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξάνουμε το κανταίφι να γίνει αφράτο χωρίς κολλημένα κομμάτια, το βάζουμε στο ταψί μας να είναι παχουλό όχι πατημένο αφράτο .

ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 70- 80 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει .

βράζουμε την ζάχαρη , νερό ,λεμονί , για 3 -4 λεπτά αφου παρει βράση βγάζουμε απο την φωτιά , προσθέτουμε στο σιρόπι το βούτυρο και την βανίλια ..

αφήνουμε 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σοροπιάζουμε αφού πρώτα ρίξουμε όση κανέλα θέλουμε στο ψημένο κανταιφι

κρατάμε 150 γρ σορόπι, όταν κρυώσει το κανταιφι , το σιρόπι που κρατήσαμε με το αμύγδαλο χοντροκομμένο η τα αλλα είδη για την τραγανή επιφάνεια τα βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και μετά το στρώνουμε πάνω από το ψημένο καταιφι με την βοήθεια μίας λαδωμένης σπάτουλας να πάει παντού.

καραμελώνει ελαφρά και γίνετε ένα λεπτό τραγανό παστέλι .. κόβουμε αμέσως πριν κρυστάλλωση το αμύγδαλο .. πολύ ωραίο γίνετε με αμύγδαλο φίλε ψημένο , φυστίκι αράπικο αναλατο αποφλοιομένο η με αιγινης με την ίδια διαδικασία .

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του κ. George Chatzigiatroudakis “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχος ΧΑΛΒΑΣ με ινδική καρύδα και γάλα καρύδας!
Επόμενο άρθροΈνα ωραίο Ραβανί με ανάλαφρη γεύση καρύδας και γιαουρτιού