Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Δεν περιέχουν ζάχαρη ενώ είναι φτιαγμένα με λάδι κι αλεύρι ολικής άλεσης. Αν και δεν είναι ευδιάκριτο, η συνταγή περιέχει επίσης άσπρο κρασί και λίγο κοπανισμένο μαχλέπι. Οδηγίες Σε ένα ευρύχωρο μπολ τοποθετώ το λάδι, το κρασί (η γιαγιά τα ετοίμαζε με ρετσίνα), την ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι και τ’ αλεύρια. Ανακατεύω τα υλικά […]

Διαφήμιση

Δεν περιέχουν ζάχαρη ενώ είναι φτιαγμένα με λάδι κι αλεύρι ολικής άλεσης.

Αν και δεν είναι ευδιάκριτο, η συνταγή περιέχει επίσης άσπρο κρασί και λίγο κοπανισμένο μαχλέπι.

Οδηγίες

    • Σε ένα ευρύχωρο μπολ τοποθετώ το λάδι, το κρασί (η γιαγιά τα ετοίμαζε με ρετσίνα), την ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι και τ’ αλεύρια. Ανακατεύω τα υλικά με το χέρι μέχρι να έχω μια μαλακιά ζύμη που να θυμίζει σε υφή λοβό αφτιού. Αν η ζύμη κολλάει ή είναι πολύ λιπαρή προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα μέχρι να έχω την επιθυμητή υφή.
    • Πλάθω τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα προτιμώ, αρκεί να είναι ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα. (Ομολογουμένως, τα χαλκαδάκια είναι το πιο γρήγορο κι εύκολο σχήμα.) Αν επιθυμώ πασπαλίζω από πάνω με λίγο άσπρο και μαύρο σουσάμι. Αν και η συνταγή δεν προβλέπει σουσάμι, το σουσάμι δίνει ωραία γεύση.
    • Ψήνω τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 60’ μέχρι να ψηθούν εσωτερικά, να γίνουν τραγανά και ν’ αποκτήσουν λίγο πιο σκούρο χρώμα. Σημειώνεται πως τα κουλουράκια δεν θα αλλάξουν πολύ το χρώμα τους καθώς δεν είναι αλειμμένα με αυγό. Καλή επιτυχία!

Περισσότερα στο :  dailycious