Συνταγές
Ποιος δεν τρελαίνετε για σπιτικά τσουρέκια….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kourkouta – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό αλεύρι κουλα,
2 κ,γ μαχλεπι,
2κ,γ κακουλε,
4 αυγά,
375 μλ γάλα,
250 βούτυρο
500γρ ζάχαρη, (χυλος 80 γρ μαγιά, 3κγ ζαχαρη, λίγο νερό και λίγο αλευρι)
1 κρόκο για να τα αλείφουμε από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και βάζουμε το μαχλεπι και κακουλε σε ένα μπολ κάνω τον χυλό και τον βάζω να φουσκώσει στο καλοριφέρ ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη στην φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη να είναι (καυτά γίνεται σαν ζαχαρούχο γάλα σε αραιή μορφη)
Λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι.βαζουμε το καυτο γάλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με σιρμα θα πάρει θερμοκρασία χλιαρή γιατί το αλεύρι είναι παγωμένο μετά βάζουμε τον φουσκωμένο χυλό στο μίγμα και τα χτυπήμενα αυγά και ανακατεύουμε με τα χερια να δέσει η ζύμη (προσοχή όχι μπουνιές δεν είναι ψωμί)
Τέλος βάζουμε το βούτυρο λιωμένο τώρα η ζύμη θα αρχίσει και θα δένει πολύ καλό χτυπημα- ανακάτεμα με τα χέρια αν έχετε και μηξερ ακόμα καλύτερα εγώ δεν έχω και τα έκανα με το χέρι αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μερος
Την αφήνουμε 2 ώρες τουλάχιστον κανονικά στην 1 ώρα φουσκώνουν αλλά το τσουρέκι θέλει να είναι αφράτο όταν το πιάσουμε στα χερια αν δούμε ότι στην 1 ώρα φούσκωσε ξεφουσκωστε το με τα χέρ και αφήστε το πάλι να φουσκώσει …
Γίνονται 4 τσουρέκια , μπορείτε να κάνετε την πλέξη σταυρού που είναι πιο γρήγορη…
Ψήσιμο στους 180 στον αέρα για μισή ώρα και ένα ταψάκι με νερό στην κουζίνα σας από κατω γιατι το τσουρέκι θελει υγρασία..
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kourkouta – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.